NEWS

I. Uluslararası Kaligrafi Sergisi Call of Calligraphy: The Voice

Group Exhibition in Ankara / 06 Mart - 22 Mart 2019

Kaligrafinin Çağrısı: Ses /  “Call of Calligrapy: The Voice”

06 Mart 2019 - 22 Mart 2019

Bu yıl ilki düzenlenen Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü etkinlikleri çerçevesinde sergi küratörlüğünü Banu Bulduk Türkmen’in yaptığı “Kaligrafinin Çağrısı: Ses” temalı Uluslararası Kaligrafi Sergisi 06 Mart 2019 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Ahmet Göğüş Sanat Galerisi’nde izleyicileriyle buluşuyor. Ulusal ve uluslararası davetli kaligrafi sanatçılarının orijinal eserlerinin de yer aldığı bu sergide, tema ses kavramı olarak belirlenmiştir. Sanatçılar içseslerinden hareketle iletmek istedikleri mesajları yazı ve ögelerini kullanarak özgün yorumlarıyla sanatsal birer çalışmaya dönüştürmüştür. Bu sergi ile amaçlanan her sanatçının fırçasıyla çıkardığı ses farklılığını etkileyici bir görsel harmoni ile izleyicilerin hissetmesini sağlamaktır. Ayrıca sanatçılar kendi kültürünün abecesi ile özgün kaligrafik anlatım biçimlerinin bir araya getirmekte ve farklı kültürlerden kaligrafi sanatçılarının aynı kavramı ele alış farklılıkları izleyicilerin beğenisine sunulmaktadır.

06 Mart 2019 - 22 Mart 2019 tarihleri arasında izlenecek olan sergide sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

 ............................

The first exhibition titled ' Call of Calligraphy: The Voice' curated by Banu Bulduk Türkmen held within the events of Hacettepe University, Faculty of Fine Arts, Department of Graphics will meet with visitors on March 6th, 2019 at Ahmet Göğüş Art Gallery. The theme of the exhibition is voice and from this point of view it gathers the arts of worldwide artists. Artists were asked to transform their inner voices and messages into original art pieces. Hereby they bring both alphabet of their language and their unique calligraphic expression together. Also the different perception of the concept is presented to the audience's regard.

We are proud to invite you to our opening of International Calligraphy Exhibition Call of Calligraphy: The Voice on between March 06 - 22 2019.

Sergi web sitesi / Exhibition web adress:

www.kaligrafisergisi.com

 

Sergi Düzenleme Kurulu

Exhibition Organizing Committee

Prof. Namık Kemal Sarıkavak

Doç. Banu Bulduk Türkmen

Erhan Olcay

 

Sergi Küratörü

Exhibition Curator

Doç. Banu Bulduk Türkmen

 

I. Uluslararası Kaligrafi Sergisi Call of Calligraphy: The Voice - NEWS - Banu Bulduk Türkmen Portfolio

 

I. Uluslararası Kaligrafi Sergisi Call of Calligraphy: The Voice - NEWS - Banu Bulduk Türkmen Portfolio